Matea Slowliving-Umetnost življenja

Putovanja vas prvo ostave bez reči, a onda vas pretvore u pripovedača. (Ibn Batuta)

Savršen odmor ne post….

Srbija je prelepa zemlja, svako mesto koje posetite učini vas pripovedačem i napunim vas sjajnom energijom. Naravno postoje isto tako i mesta koja vas jako razočaraju i nakon toga ne želite da se ponovo vratite. Postoji i mesto koje je drugačije, mesto na kojem poželite da živite…a to je baš Matea Slowliving. Porodično imanje zamišljeno je kao intimna destinacija za odmor u prirodi. Nudi vam ugodan ambijent čija je dominanta prostrana terasa sa pogledom na vinogorje i reku Dunav. Na samom pragu dočeka Vas Mladen, prijatan gospodin, neko ko brine o svakom detalju, neko ko zna koje vino da vam preporuči, zna sve o turizmu, vinogorju i ko učini da vam boravak bude savršen a na kraju putovanja neko ko vam postaje prijatelj. Osećaj dok pijete prvu jutarnju kafu, uz cvrkut ptica, osečaju slobode i uz pogled na Dunav i Frušku Goru je nešto neprocenjivo. Čaša vina uz zalazak sunca vas natera da poželite da ostanete i da zaboravite na odlazak kući, posao…a to je nešto što MateaSlowliving nudi, bajkoviti odmor koji se pamti.

Mateaslowliving

Slow Rest

Težimo ka jednostavnosti. Životni prostor uređujemo u skladu sa Slow Living konceptom, pa će vam u kući biti dostupne brojne stvari koje vas podsećaju na stvaranje svesnijeg načina življenja u skladu sa našim vrednostima, koje god one bile. Kuća je svojim enterijerom i spoljnim prostorima usmerena na rehabilitaciju fizičkog i duhovnog zdravlja i dostupna je za one koji tragaju za mirom i posvećeni su sebi i svojim voljenim osobama. Dvospratna kuća u formi vikendice raspolaže sa dva odvojena sprata. Studio za odmor i spavanje nalazi se na gornjem spratu do kog se dolazi zasebnim stepenicama. Prostor je aklimatizovan, a raspolaže sa udobnim bračnim krevetom i komfornom ugaonom garniturom. Na istom spratu smešteno je kupatilo. Donji deo kuće usko je vezan za centralnu terasu i namenjen je za dnevni odmor i pripremu hrane u šarmantnoj kuhinjici.

Večere zalazećeg sunca

Poseban doživljaj i naša preporuka je uparivanja vina i hrane. Večere zalazećeg sunca koje se organizuju u periodu od proleća do jeseni i to su uglavnom tokom lepih i sunčanih dana je sinonim za romantiku i uživanje. Večeru možete zakazati individualno ukoliko je u pitanju par koji ujedno i odseda u letnjikovcu. Takođe, večeru mogu prirediti i za grupe do 15 osoba.

MateaSlowliving-Koncept i Lokacija

Matea Slow Living Home – predstavlja porodični letnjikovac pažljivo uređen za odmor i relaksaciju.

Imanje je smešteno na intimnoj destinaciji Karlovačkih vinograda, a zamišljeno je kao mikro turistička destinacija koja pruža usluge smeštaja. Kuća raspolaže sa dva apartmana koji su potpuno opremljeni za vaš ugodan boravak. U prizemlju kuće nalazi se kuhinja sa trpezarijom i malim vinskim klubom. Ispred kuće smeštena je prostrana terasa sa panoramskim stolom odakle se pruža pogled na vinograde, reku Dunav, Frušku goru i obrise gradova Novog Sada i Karlovaca. Letnjikovac je udaljen od Beograda 73km i na samo 15 minuta od autoputa. Na raspolaganju su vam zeleni vrtovi, terase za uživanje, ljuljaške, vrtni teren za badminton i drvena kada (hot tub) za opuštanje u toploj vodi.  Kuća je dostupna za izdavanje i moguće je iznajmiti ceo prostor samo za dve osobe radi potpune intime ili za 4 osobe. Takođe, kuća je dostupna za boravak porodica sa decom.

Apartman 4 seasons

Apartman u potkrovlju predstavlja nov minimalistički prostor za odmor i uživanje u pogledu. Veliki panoramski prozor otvara vizure Karlovačkih vinograda, Fruške gore i obrise gradova Sremskih Karlovaca i Novog Sada. Apartman raspolaže sa dušekom 150X200 i osnovnim inventarom i mobilijarom. U okviru apartmana nalazi se i malo kupatilo. Idealan je za dve osobe ali poseduje i mogućnost proširenja za dečiji krevet. Fokus ovog apartmana jeste drveni podijum za uživanje u pogledu i nestvarnim koloritima kroz sva 4 godišnja doba.

Mateaslowliving
Mateslowlivig

Apartman Veranda

Apratman Veranda smešten je na drugom spratu ili srednjem nivou kuće. Apartman je opremljen sa svim potrebnim inventarom i mobilijarom za ugodan odmor. Na raspolaganju su vam bračni krevet sa dušekom 160X200 i velika ugaona garnitura. Apartman je idealan za 2 osobe ali garnitura pruža mogućnost boravka i do 4 osobe. U okviru apartmana smešteno je i kupatilo. Na rasopolaganju su vam čisti peškiri, posteljine, fen za kosu, i sredstva za higijenu. Ovaj apartman ima izlaz na terasu u formi verande sa prelepim pogledom na Karlovačke vinograde. 

Vinski bar & Kuhinja

U prizemlju nalazi se zajednički prostor koji raspolaže zasebnom kuhinjicom sa trpezarijskim stolom. U kuhinji imate sav potreban inventar i servis za hranu i piće. Na raspolaganju vam je i veliki kombinovani frižider. 

Prostorija do kuhinje kreirana je u formi vinskog kluba sa centralnim okruglim stolom i 4 fotelje. U okviru ove prostorije nalazi se i mini vinski bar sa vinskom vitrinom. Na raspolaganju su vam vina kuće.

Kako do MateaSlowliving

Kuća je smeštena na gotovo skrivenoj destinaciji u okviru atara Karlovačkih vinograda nadomak starog grada Sremskih Karlovaca. Pogled sa terase pruža se na Dunav, Karlovce, Novi Sad i Frušku goru. Obzirom da navigacija prestaje sa radom na nekih 500 metara od kuće praktikuju da prilikom vašeg dolaska stupe u telefonski kontakt radi lakše navigacije.

Jedna od pristupnih tačaka predstavlja i Crkva Sv. Magdalene na Banstolu – lako prepoznatljiva građena u ruskom stilu na samoj raskrsnici, gde često i sami dočekamo goste. Sa Banstola nastavljate putem za selo Čortanovce, a zatim skrećete u ulicu Dolina sunca. Od glavnog asfaltnog puta vodi vas makadamski drum u trajanju od 1km, i spušta se skroz u dolinu do raskrsnice gde vas u dvorištu dočekuje tabla sa natpisom Matea.

Ispred kuće imate obezbeđen parking prostor. Ukoliko dolazite javnim prevozom (voz, autobus), do naše kuće vozi lokalni taksista kojeg ćemo vam rado preporučiti. Moguća je i organizacija ličnog prevoza za vas. Udaljenost: Novi Sad 17 km, Beograd 78 km, Aerodrom Nikola Tesla 64 km, Sremski Karlovci 5 km, Vrdnik 30 km…

Korisne informacije

📍Sremski Karlovci
🏡 MateaSlowliving
📩 https://mateaslowliving.com/contact/#
☎️ +38160/ 063- 24 -27

Ako ti se dopada tekst, podeli ga na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn