Turizam Srbije

Zašto posetiti Srbiju?

Zato što je Srbija zemlja posebne autentičnosti, slavnih predaka, sačuvane tradicije i nasleđa, sačuvanog prirodnog bogatstva, tradicionalne kuhinje na koju niko ne ostaje ravnodušan, živog duha i zagarantovanog noćnog provoda kome nećete odoleti.

Zašto Turizam Srbije?

Zato što u Francuskoj ne možete popiti domaću rakiju kao što je naša. Austrija nema Uvac remeк-delo prirode. Finska nema Đerdapsku klisuru, magičan spoj prirode i kulture. Belgija nema manastir Mileševu i čuvenu fresku Belog Anđela. Holandija nema Ovčarsko-Kablarsku klisuru, srpsku Svetu Goru. Luksemburg nema Đavolju varoš…

Turizam Srbije
Turizam Srbije

Nemačka nema Kućicu na Drini. Engleska nema Ramsku tvrđavu. Italija nema banju Pačir. Grčka nema hram Svetog Save – simbol Srbije i Beograda.

Prvo upoznaj sve krajeve svoje zemlje pre nego što odeš preko granice.

Turizam Srbije

Pokreni se i upoznaj Srbiju!

Nacionalni parkovi

Čak 5 nacionalnih parkova se nalazi na području naše zemlje: Fruška Gora, Đerdap, Kopaonik, Tara i Šar planina. Prvi Nacionalni park (Fruška Gogra) proglašen je 1960. godine.

Jezera

Naša zemlja je zemlja prirodnih lepota, zelenila, livada, ali i zemlja jezera. Veliki broj jezera se nalazi u Srbiji i svaki od njih vam može biti odličan izbor za putovanje i odmor!

Banje

Malo je poznato da je, po pojedinim izvorima, naša zemlja među najbogatijim zemljama u Evropi po broju banja.