Vinarium-Doživljaj koji se pamti

Banoštor

Banoštor je selo koje se nalazi u zapadnom delu opštine Beočin i broji oko 780 stanovnika. Selo je dobilo ime po istoimenoj obližnjoj tvrđavi a naziv sela je izveden iz mađarske reči Bánmonostor, što znači ban manastira, a odnosi se na manastir ugarskog bana Beluša. Pominje se prvi put još u 12. veku i jedno je od najstarijih sremskih naselja. Banoštor je vinsko selo na obroncima Fruške gore, naslonjeno na obalu Dunava. Ovde u vreme berbe možete prisustvovati tradicionalnom gaženju groždja, ali i aktivno učestvovati u tome.

Vinarija Vinarium

Vinarija Vinarium je porodični poduhvat nastao zalaganjem porodica Bikicki i Šljivančanin. Prvi zasadi vinove loze podignuti su 2009. u Banoštoru, vinskom selu na obali Dunava koji ima dugu vinsku tradiciju.

U ponudi su sledeća vina: Vinarium Župljanka (belo, suvo vino od autohtone sorte grožđa), Vinarium Pinoranž (unikatno vino koje se maceracijom dobila od pinoa sivog), Vinarium Sauvignon Blanc (vino sa geografskim poreklom), Vinarium Pinot Grigio (spada među najpopularnija bela vina), Vinarium Traminac (vino sa geografskim poreklom), Vinarium Dedovac (kupaža merloa, kaberne sovinjona i crne tamjanike), Vinarium Crna Tamjanika (desetno vino), Vinarium Merlot (vino punog ukusa voćnih aroma), Vinarium Cabernet Sauvignon (pitko rubin crveno, voćno vino) i Vinarium Pinot Noir (vino za prave ljubitelje vina).

Vinska ponuda

Vinarija nudi ugodan ambijent, domaću hranu i brojna vina. Organizuju posebne programe upoznavanja vinske kulture i zabavu uz vojvođanske tamburaše. Posebni doživljaj predstavljaju vinske ture na traktoru sa prikolicom koji vas vozi po Fruškoj Gori. Nesvakidašnje iskustvo koje ostaje u sećanju, prilika da doživite čari Fruške Gore, upoznate vinograde vinarije i vinogradarevu kuću. Vagon prikolice kojom gosti se prevoze do vinograda ili kroz selo i razgledanje Dunava i Fruške Gore je nešto što morate doživeti.

Vinarium vinarija
Vinarium vinarija

Degustaciona sala može da primi do 40 osoba. Ambijent u kome se primaju posetioci delom nosi i etnološku vrednost, a za one koji požele da prespavaju na raspolaganju imaju i smeštaj.

Vinarium vinarija
Vinarium vnarija
Kontakt podaci

📍Banoštor
🏡 Vinarium vinarija
☎️
+381600632427

📩office@vinarium.rs

Vinarium vinarija
Korisni linkovi

https://www.instagram.com/vinarium_banostor

https://www.instagram.com/turizam_srbije

https://turizamsrbije.com/category/upoznaj-srbiju

https://novisad.travel

Ako ti se dopada tekst, podeli ga na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn