Terme Vrujci-Uživanje koje se pamti

Na svega 88km od Beograda i 8 km udaljenosti od auto puta Miloš Veliki nalazi se jedan od najmodernijih kompleksa koji zahvata površinu od preko 5 hektara.

Banjsko – rekreativni kompleks “Terme Vrujci”

Banjsko – rekreativni kompleks “Terme Vrujci” se nalazi u Banji Vrujci u severozapadnoj Srbiji na teritoriji opštine Mionica u Kolubarskom okrugu, smešten u dolini između planine Suvobor i reke Toplice, na nadmorskoj visini od 180 metara, ubraja se u najniže banje Srbije. Na svega 88km od Beograda i 8 km udaljenosti od auto puta Miloš Veliki nalazi se jedan od najmodernijih kompleksa koji zahvata površinu od preko 5 hektara. Na njemu se nalazi Aqua Park sa 6 različitih tobogana sa ukupnom dužinom većom od 670 metara, kao i 7 bazena za različite uzraste i potrebe korisnika. Pored napred navedenog posetioci kompleksa mogu koristiti lekovito banjsko blato kao i lekovitu termalnu vodu od 31°C koja se koristi za potrebe bazena i Aqua Parka.

Izvor vode se nalazi na samom kompleksu na dubini od preko 230m. Umerena klima daje mogućnost da se otvoreni bazeni na kompleksu koriste od kraja aprila pa do početka oktobra.
Posetioci se mogu osvežiti na jednom od 3 kafića ili voćom baru, a kad ogladnite tu su i dva fast food-a.

Terme Vrujci

AQUA PARK

Terme Vrujci poseduje jedan od najnovijih i najmodernijih Aqua parkova u Srbiji koji su namenjeni pravim avanturistima. Pruža mogućnost spuštanja sa preko 6 različitih tobogana počevši od 9 metara visine pa do najviše startne tačke od 16.5 metara za najhrabrije među vama. Ovaj Akva park je pravi izbor za sve koji se ne plaše visine, ni brzine i koji žele da podele tu avanturu sa svojim prijateljima i porodicom.

Takođe, postoje tobogani koje mogu koristiti više osoba istovremeno kako bi avantura bila još uzbudljivija. Doživite neviđeno adrenalinsko iskustvo i avanturu, izaberite sami! Na raspolaganju vam je preko 6 različtih tobogana sa ukupnom dužinom većom od 670 metara.https://termevrujci.com/aqua-park/

PONUDA BAZENA

ELIPSA- Na samom ulazu i mnogim našim kupačima najomiljeniji bazen je „Elipsa“. Pored dva različita nivoa dubine i preko 20 hidromasažera, ovaj bazen poseduje 3 vodopada. A kafić i pool bar na samom bazenu vam pružaju pravi užitak i osveženje.

Dečiji bazen -Za najmlađe na kompleksu se nalazi dečiji bazen. Uz jednu vodenu pečurku sa vodopadom za mališane smo pripremili još jedno iznenađenje – Oktopod sa toboganom za još više uzbuđenja.

Pasulj bazen– Oblik ovog bazena je bio inspiracija za njegovo ime „Pasulj“. Pored plitkog i dubokog nivoa Pasulj bazen ima svoj kafić. Dođite i popijte vaše omiljeno piće na pool baru.

Veliki bazen-1000m2 vodene povrsine, 3 prelivne đakuzi kadice, pećina, kao i deo sa skoro 2 metra dubine čine ga atraktivnim za plivače.

Đakuzi kadice- Ljubitelji hidromasaže će doživeti pravu relaksaciju u našim đakuzi kadicama. Ovaj bazen poseduje 4 đakuzi kadice, koje su povezane vodenim kanalom koji preliva u jednu veću kadu sa vodopadima i jednom vodenom pečurkom.

Hotelski bazeni– Do same hotelske zgrade nalazi se manji bazen sa klupom za odmor i relaksaciju u vodi.

Pokriveni bazen– U hotelskom objektu, izdvojen od svih nalazi se ovaj bazen u kome možete uživati ako vam je jako sunce a ne želite prestati sa kupanjem.

LEKOVITO BLATO (peloid)

Na kompleksu možete koristiti lekovito blato koje u ovom područiju ima dugogodišnju primenu još od 1931 godine, uglavnom u obliku premazivanja pojedinih delova ili celog tela a nakon toga njegovog izlaganja suncu u toku letnjeg perioda. Pokazalo se delotovornim u lečenju reumatoloških oboljenja, bolesti kože, proširenih vena kao i u rehabilitaciji I oporavku nakon povreda. Lekovito blato nastaje tako što termalne vode iznose iz dubine najfiniji mulj, bogat mineralnim i radioaktivnim materijama i polažu ga u blizini izvora i duž reke Toplice koja protiče kroz banju.

Terme Vrujci

Tako se hiljadama godina natapa tlo i stvaraju se naslage lekovitog blata, zapravo humusa. Lekovito blato sadrži i po nekoliko hiljada puta veće koncentracije elemenata i jedinjenja nego što ih sadrži lekovita voda. Preporuku na koji način možete koristi blato možete dobiti od fizioterapeuta na kompleksu. https://termevrujci.com/bazeni/

KONTAKT

📍 Gornja Toplica, Srbija
🏡Terme Vrujci
📩 nbvrujci@gmail.com
☎️ +381 64 977 79 99

Ako ti se dopada tekst, podeli ga na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn