Ognjena-Rakija po receptu naših predaka

Brend Ognjena

Preduzeće „Braća Tomašević“ D.O.O. postoji i u oblasti ugostiteljstva posluje od 1989. godine. To je mala, porodična firma čiji su osnivači i vlasnici braća Vukosav i Miloš Tomašević. Proizvodnja rakije od voća je višedecenijska, moglo bi se čak i reći viševekovna porodična tradicija. Proizvodnjom i trgovinom rakije još na prelazu iz 19. u 20. vek bavio se deda vlasnika preduzeća, ugledni prijepoljski trgovac, domaćin i patriota Vukosav Tomašević. Кao registrovani proizvođač rakije, „Braća Tomašević“ D.O.O. na tržištu se pojavljuje 2010. godine sa brendom Ognjena.

U proizvodnom programu brend Ognjena nudi:

– rakije: šljiva, jabuka, dunja, kajsija, viljamovka, divlja kruška, malina, kupina, loza

– specijalne rakije: medovina, travarica, lincura, nanovača, kantarion

– likere: malina, kupina, višnja, orah, drenjak

Ognjena je prirodna rakija, proizvedena na tradicionalan način, po receptu naših predaka. Od najkvalitetnijih plodova voća, kontrolisanim vrenjem i dvostrukom destilacijom (prepekom) u bakarnim kazanima, dobija se najbolji dar i najoriginalniji ukus zemlje Srbije. Destilerija preduzeća nalazi se na porodičnom imanju u selu Ivanje, 5 km od Prijepolja, gde se uzgaja i deo voća koje se prerađuje u rakiju. Poslednja godišnja proizvodnja je preko 10 000 litara rakije, a trend povećanja godišnje proizvodnje nastaviće se i u narednim godinama. Shodno zahtevima potražnje, planirana su višestruka uvećanja dosadadašnjih količina proizvodnje.

Rakija Ognjena

Degustacioni centar i rakijski podrum

Na putu ka Jadranu, u komšiluku Belog Anđela, na obali bistrog Lima, očekuje Vas najlepši rakijski podrum u Srbiji, besplatna degustacija najboljih voćnih rakija i etno hrana mileševskog kraja.

Degustacioni centar i rakijski podrum Ognjena: 12O godina tradicije, najkvalitetnije voćne rakije, ukusi stare domaćinske Srbije.

Stogodišnji rakijski podrum sa degustacionom salom za 50 gostiju i natkrivenom terasom za 80 posetilaca, drvo, kamen i cigla, autentični ambijent gde susret sa najboljim rakijom i likerima odiše toplinom i neponovljivim uzbuđenjem i zadovoljstvom.

Besplatna degustacija i mogućnost najpovoljnije kupovine 20 vrsta voćnih rakija i likera. Bogata gastronomska ponuda, tradicionlna jela i mezetluci polimskog, mileševskog, zlatarskog područja, specijaliteti od ribe iz Lima i jedinstvena posna trpeza.

Mogućnost prijema organizovanih turističkih grupa kao i individualnih poseta.

Rakija Ognjena

Nagrade i priznanja

Rakije Ognjena spadaju u sam vrh kvaliteta srpskih rakija. U poslednjoj deceniji, na svim prestižnim ocenjivanjima kvaliteta u Srbiji i okruženju, rakije Ognjena nagrađene su najvišim priznanjima za kvalitet. Neka od najznačajnijih su:

-Šampioni kvaliteta Novosadskog sajma
-Višegodišnji šampioni sajma šljiva u Osečini
-Pobednici na sajmovima u Ugljeviku i Gradačcu (BiH)
-Šampioni kvaliteta 2019, 2020 i 2021. godine poljoprivrednog sajma (CROAGRO) u Zagrebu (Hrvatska)
-Bronzana medalja na jednom od najvećih svetskih takmičenja u ocenjivanju kvaliteta jakih alkoholnih pića IWSC 2020 u Londonu

Rakije Ognjena su do sada izvezene u Crnu Goru, Sloveniju, Australiju i u nekoliko zemalja zapadne Evrope, a uskoro će se naći i na američkom tržištu.

Rakija Ognjena
Kontakt podaci

📍Prijepolje
🏡 Rakija Ognjena
☎️
033 /716- 141

📩braca.tomasevic@hotmail.rs

Rakije Ognjena
Korisni linkovi

https://www.instagram.com/turizam_srbije

https://turizamsrbije.com/category/upoznaj-srbiju/

https://www.instagram.com/destilerijaognjena/

Rakije Ognjena

Ako ti se dopada tekst, podeli ga na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn