Muzej Paranormalnog-Magična avantura

Ideja o muzeju

Muzej Paranormalnog je nastao iz strasti prema neobjašnjivom i želji da se očuva i podeli nasleđe misterija i paranormalnih iskustava. Ideja za osnivanje muzeja rodila se među nekoliko prijatelja koji su oduvek delili zajedničku strast prema paranormalnim fenomenima. Kroz godine, prijatelji su skupljali priče svojih rodbine, poznanika i prijatelja, koji su doživeli nešto što nadilazi granice uobičajene stvarnosti. Te priče su bile iskustva koja su ih fascinirala i inspirisala da istraže dublje. Osim priča, iz hobija su proučavali različite aspekte paranormalnih aktivnosti, gatanja, magije, i istorije ukletih mesta.

Muzej

Iz duboke znatiželje, želje za otkrivanjem više, i radoznalosti koja nikada nije jenjavala, prijatelji su odlučili da sve te dragocene informacije i priče spoje u jedno mesto – Muzej Paranormalnog. Vrednost je upravo u znatiželji, istraživanju neistraženog, udubljivanju u misteriozne svetove, i naravno, u zabavi. Jer, suština paranormalnog je u zabavi koju pruža, u čarobnom osećaju kada otkrijemo nešto neobično i u čudima koja nas okružuju svuda oko nas. Beograd, kao jedan od najživopisnijih gradova Balkana, zaslužuje da ima ovakvo mesto koje je i nastalo inspiracijom mnogim pričama sa ovih prostora. Oni si ponosni što su tu da ovu tradiciju ožive i podele je sa svima vama.

Muzej

Proučavanje paranormalnog

Muzej je i mesto gde se istražuju i analiziraju paranormalni fenomeni. Saznajte više o istoriji paranormalnih aktivnosti i naučite kako su se razvijali tokom vremena. Od antičkog perioda do danas, paranormalno je uvek kopkalo čovečanstvo a na koji način su ga proučavali i definisali drevni narodi imaćete priliku da pročitate u muzeju. Otkrijte živote i rad vidovnjaka koji su svojim darovima doprineli i inspirisali mnoge ljude širom sveta. Njihove priče priče, sudbine, proročanstva i ukazi inspirisali su za ovaj segment muzeja

Otkrijte tajne gatanja i magije kroz vekove. Upoznajte se sa raznim tehnikama proročanstva i okultnih praksi koje su oblikovale ljudsku istoriju. Saznajte na koji način su nastale određene tehnike proricanja sudbine, kako su se razvijale i ko su bili istaknuti nosioci ove veštine. Duboke priče, mitovi, proročanstva, predskazanja ali i greške koje su sa sobom donele odrešene posledice deo su sadržaja ovog segmenta. Ovo su samo neki od segmenata muzeja ali mnogo više zabave i pomalo straha vas očekuje u srcu Beograda. Dobrodošli u Muzej Paranormalnog – mesto gde tajne i misterije čekaju da budu otkrivene. Zaronite u svet paranormalnog i budite deo priče u koju želite ili ne želite da verujete.

Muzej

Tematika muzeja

Tematika i ambijent muzeja čine mnogo čudnih i zanimljivih detalja koji daju muzeju nesvakidašnji izgled. Posetioci mogu da pogledaju zidove sa zastrašujućim pričama i slikama, da vide priče i rekvizite za proricanje sudbine i magične rituale koji se koriste u Srbiji. Baba Vanga, vampiri Sava Savanović i Petar Blagojević, planina Rtanj do Berdmudskog trougla, samo su neki od stvari koji će vas ostaviti bez teksta. Mislilo se i na ljubitelje selfija pa tako možete da se fotkate sa jednom vešticom, koja deli sobu sa tradicionalnim narodnim čudovištima – drekavcem, vukodlakom i vampirom. Imaju „proroka“ koji proriče ljudima sudbinu na tri zanimljive teme, pa onda VR naočare koje su prikaz od 360 stepeni paralelne realnosti jer nam daje utisak da se nalazimo na nekom mestu koje ima neku pomalo horor tematiku.

Kontakt i korisne informacije

📍 Lomina 14, Beograd – Savski Venac
🏡 Radno vreme: Pon-Ned:10h-21h

📩museumoftheparanormal@gmail.com
☎️ +381 62/ 897-50-19

Muzej
Korisni linkovi

https://www.museumoftheparanormal.rs/kontakt.html

https://24sedam.rs/drustvo/vesti/264790/otvoren-muzej-paranormalnog-u-beogradu/vest

https://turizamsrbije.com/category/upoznaj-srbiju/

https://www.instagram.com/turizam_srbije/

Ako ti se dopada tekst, podeli ga na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn