Krstarenje Beogradom-Belgrade Sailor

Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može se smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno“. (Duško Radović)

Beograd na rekama

Beograd ima da ponudi mnogo više nego što očekujete. Dunav i Sava u kombinaciji sa prepoznatljivom beogradskom panoramom, stvaraju prizore koji se ne zaboravljaju. Dočekajte i sami ove zalaske, popijte topli espreso dok Brankov most tutnji od saobraćaja. Napravite fotografije na lokacijama koje se mogu porediti sa najposećenijim turističkim atrakcijama sveta. Uz muziku po vašem izboru, neposredno doživite bogatu istoriju beogradskih voda. Ukratko, u dogovoru sa kapetanom, kreirajte svoje krstarenje Beogradom.

Nočno krstarenje Beogradom

Sto se samog krstarenja tiče: ono uglavnom traje dva sata, jer je to dovoljno vremena da se vidi najlepse od Beograda (Mostovi, centar grada, ušće Save u Dunav, Zemun…). Međutim, uz dogovor sa putnicima/gostima, oni mogu krstarenje da prilagode svojim željama, mogu otići i na kupanje leti. Ukratko, kreiraju krstarenje prema svojim željama. Što se pecanja tiče: koristi se oprema od vlasnika, savremen sonar.

Krstarenje Beogradom

Ribolov na reci

Reke na kojima leži Beograd važne su njegovim stanovnicima tokom cele godine. U proleće i leto,
ljudi se spuste do obala ovih reka i stvaraju svoje uspomene! Ipak, kada padne prvi sneg i kada uslovi na vodi
postanu nešto ekstremniji, prosečan ljubitelj vode divi joj se samo izdaleka. Dvorišta marina budu puna
čamaca koji na prikolicama strpljivo čekaju narednu sezonu. Naravno, pojam „sezone“ zavisi od toga koja ste
vrsta ljubitelja vode. Ako ste ribolovac ili pak želite da spoznate tajne ribolova, za vas je sezona uveliko počela!
Zakažite svoje ribolovačko iskustvo, kao naši gosti iz inostranstva! Uz našu opremu i čamac, volite vodu i
provodite vreme na reci tokom cele godine!

Krstarenje Beogradom

Avantura na rekama

Beograd je jedina prestonica u Evropi koja živi i postoji na ušću dve reke, koje prestonicu grle oberučke. Krstarenjem ovim veličanstvenim rekama je interesantan i drugačiji način da upoznate Beograd, daleko od vreve i gužve. Znamenitosti u vidokrugu pripovedaju istorijsku pricu grada, a prijatna atmosfera, lagana plovidba i prelepa okolina upotpunjavaju ceo doživljaj. Plovidba Vas vodi pokraj Starog grada, Beogradskog sajma, Ade Ciganlije i Velikog ratnog ostrva. Panoramsko razgledaje grada sa reke.

Iznenadite vaše voljene i ulepšajte im dan na jedinstven način. Prilikom krstarenja, gosti imaju mogućnost da vide Beograd sa reka koji je jednako lep i danju i noću. Tokom krstarenja, pored muzike, gosti imaju priluku da čuju priče o Beogradu, Dunavu i Savi, i poznatim ličnostima koji su njima plovili uz kafu. Tokom plovidbe se mogu videti glavne znamenitosti grada Beograda kao što su: Ratni brodovi, Srećna bova, panorama Zemuna, kula Gardoš, Kula Nebojša, Crkva Ružica, Kalemegdan, Spmenik pobedniku, Patrijaršija, beogradski mostovi, pristanište, kupola hrama Svetog Save, restorani i klubovi. Upoznajte Beograd iz sasvim novog ugla.

Dunav i Sava

Beograd okružuju dve velike međunarodne reke na čijem ušću je smešten. Dunav, s obzirom na svoju dužinu od 2.850 km i na broj pritoka kojih ima oko 120, druga je po veličini reka u Evropi. Na svih 588 km dužine, koliko je dug njegov put kroz Srbiju, Dunav je plovan. Rečne obale na teritoriji Beograda su ukupne dužine 200 km. Dunav na područje Beograda ulazi kod Starih Banovaca, napušta ga kod Grocke, a dužina tog njegovog dela iznosi 60 km. Kada je reč o Savi, ona dolazi u Beograd iz pravca Šapca i proteže se njegovom teritorijom na relaciji Obrenovac – Ušće, na ukupno 30 km.

Ako želite da spojite Dunav i Savu, onda je najbolji izbor da posetite Ušće. Ovde se dve reke susreću, podno Kalemegdana. Oivičeno rekama Sava i Dunav sa severa, Brankovim mostom i Bulevarom Mihajla Pupina, sa juga, kao i Bulevarom Nikole Tesle i Zemunskim kejom, sa zapada, ovaj deo predstavlja veliku zelenu oazu Beograda. Sa Ušća se pruža, po mnogima najlepši pogled u Beogradu, na Kalemegdan i Beogradsku tvrđavu. Sa druge strane Dunava se nalaze Veliko i Malo ratno ostrvo, takođe prirodni rezervati prestonice. Na obe obale reke Sava postoje zanimljiva izletišta u blizini Beograda, razni tereni za ljubitelje sporta i rekreacije, ali nisu zaboravljeni ni ljubitelji sportova na vodi. Oko ove reke nalaze se nekoliko pogodnih predela za lov i ribolov i nekoliko lepih jezera u Beogradu. Zbog toga je krstarenje Beogradom Savom i Dunavom pravo uživanje.

Krstarenje Beogradom

Kontakt podaci i korisni linkovi

📍Beograd
🏡 Belgrad
e Sailor
☎️
+38164/281-5795

AIRBNB- https://abnb.me/oYRwx3Wmnzb

Fishing booker- https://fishingbooker.com/charters/view/30893?utm_source=share_charter&utm_medium=copy_link

Instangram link –https://www.instagram.com/the_belgrade_sailor

https://turizamsrbije.com/category/upoznaj-srbiju/

https://www.instagram.com/turizam_srbije

Krstarenje Beogradom

Ako ti se dopada tekst, podeli ga na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn