Hotel Oplenac

Hotel Oplenac-Kraljevski odmor

Hotel Oplenac se nalazi u srcu Šumadije, u mestu koje obiluje istorijom, u Topoli. Okruženo oplenačkom šumom predstavlja idealno mesto za odmor. Bogat sadržaj, prirodan ambijent, blizina zadužbine kralja Petra I, zanimljivo okruženje osiguraće Vam ispunjen odmor, a ljubazno osoblje će se potruditi da Vam svaki trenutak proveden u hotelu Oplenac ostane u najlepšem sećanju. Građen kao zadužbinski dom, današnji hotel Oplenac predstavlja izuzetno mesto za odmor. Hotel odiše istorijom i tradicijom, a opet je dovoljno savremen da zadovolji prohteve različitih vrsta gostiju, I mladih I starih. Raspolaže sa moderno opremljenim sobama, SPA centrom, restoranom, lobijem, prelepom baštom, salom za seminare i team building-e. U okviru SPA centra možete uživati u bazenu, sauni, parnom kupatilu i manuelnim masažama. Hotel Oplenac raspolaže sa 38 moderno opremljenih soba, raspoređenih u dva krila: A i B. Sobe su ražličite strukture: jednokrevetne, dvokrevetne (sa dva odvojena ili sa jednim bračnim krevetom), porodične. Kako je hotel deo zaštićene celine, sobe u krilu A se nalaze pod zaštitom države. Moderno su opremljene i svaka soba poseduje kupatilo, plakar, radni sto, tv, mini bar. Sobe u Krilu B poseduju kupatila, plakar, radni sto, tv i klime. Sobe na I spratu imaju i balkone. U okviru hotela Oplenac nalazi se restoran kapaciteta oko 170 mesta. U prijatnom ambijentu gosti mogu uživati u raznim specijalitetima nacionalne kuhinje. Hotel poseduje i veliku letnju baštu, kapaciteta do 500 mesta, gde Vas, takođe, očekuju oplenački specijaliteti i vrhunska usluga. Hotel se bavi i organizacijom raznih vrsta svečanosti. Uz tradicionalnu šumadijsku kuhinju i dobro vino, uživaćete u kraljevskom odmaralištu. U okviru hotelskog kompleksa nalazi se i kongresna sala, kapaciteta do 70 mesta. Sala je opremljena savremenom tehničkom opremom (projektor i platno, flip chart). Pogodna je za organizovanje poslovnih sastanaka, seminara, prezentacija.

Hotel Oplenac

Ponuda Hotela Oplenac

Kongresni turizam– U okviru hotela Oplenac nalazi se i kongresna sala, kapaciteta do 70 mesta. Sala je opremljena savremenom tehničkom opremom (projektor i platno, flip chart). Pogodna je za organizovanje poslovnih sastanaka, seminara, prezentacija. Za vreme trajanja seminara hotel nudi kafe pauze i posluženja u vidu peciva i kanapea. Ukoliko seminari traju više dana, nudi smeštaj na bazi noćenja sa doručkom, polupansiona ili punog pansiona, uz mogućnost organizovanja svečane večere sa muzikom. Gostima su na raspolaganju i sadržaji SPA centra, ali i besplatan parking sa video nadzorom.

Omladinski turizam- Hotel Oplenac ima odlične uslove za bavljenje dečijim i omladinskim turizmom. Priroda je bila darežljiva, pa je šumoviti Oplenac danas park, sa uređenim stazama idealnim za šetnje i džoging. Zbog nadmorske visine, svojevrsne klime, izuzetne prirode i čistog vazduha, boravak ovde pozitivno utiče na zdravlje i jačanje imunog sistema. Pored zdravstvene uloge, Oplenac pruža mogućnosti i za edukaciju, kroz obilazak zadužbine kralja Petra I i upoznavanjem sa našom srpskom istorijom. Hotel Oplenac je među omiljenim hotelima za smeštaj dece školskog uzrasta (ekskurzije i rekreativne nastave). Takođe bio je domaćin i studentima koji su učestvovali u programima evropske organizacije mladih.

Vinski turizam– Predeo oko Topole i Oplenca je uvek bio poznat po gajenju vinove loze, pa se vinogradarstvo smatra delatnošću od izuzetnog značaja. Davne 1931. godine kralj Aleksandar Karađorđević je podigao prvu vinariju pod Oplencom, pa se on smatra začetnikom vinogradarstva na ovim prostorima. Od te godine kreće intenzivnije podizanje zasada pod vinovom lozom. Danas u Topoli postoji desetak registrovanih vinarija, a jedna od njih je i vinarija “Stari Oplenac”, koja se nalazi u okviru kompleksa Hotela Oplenac. Otvaranjem vinarije hotel je upotpunio svoju ponudu. Vinarija proizvodi izvanredna vina, od poznatih sorti grožđa: širaz, kaberne sovinjon, merlot, sovinjon blank, šardone, a gostima nudi mogućnost degustacije i kupovine vina u degustacionoj sali.

Vinarija je proizvela tri vrste vina:

 1. Početak 1804-Crveno vino
 2. Mir 1903- Roze
 3. Sloboda 1918- Belo vino

Hotel Oplenac nudi 4 vrsta ponuda:

 1. Romantični vikend
 2. Vinski vikend
 3. Porodični paket
 4. Spa vikend

Korisne informacije

📍Avenija Kralja Petra Prvog 44, Topola
🏡 Hotel Oplenac
📩 recepcija@hoteloplenac.com
☎️ 034 /68 -11 -430
🅿️ Parking
🆓️ WI-FI

Hotel Oplenac
Korisni linkovi

https://www.hoteloplenac.com

https://www.instagram.com/hoteloplenac

https://www.instagram.com/turizam_srbije

https://turizamsrbije.com

Dodatne usluge

Hotel Oplenac nudi gostima sledeće usluge:

 1. Besplatan parking sa video nadzorom
 2. Wi-Fi
 3. Vinski podrum
 4. Restoran
 5. Kongresna sala
 6. Parno kupatilo
 7. Bazen
 8. Sauna
 9. Dečije igralište
 10. Letnja bašta
Hotel Oplenac

Ako ti se dopada tekst, podeli ga na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn