Divčibare-Čudesni Bor

Mesto za odmor čitave porodice…

Čudesni Bor

Planinska kuća među borovima prvenstveno je mesto gde porodica nađe svoj mir i beg od previše obaveza, stresa i ubrzanog života. Dolazak smo ovde da nasečete drva i potpalu, naložite vatru, popijete kafu, čaj, kuvano vino i po koju domaću rakiju uz žubor potoka ispod kuće, a zatim bi sve išlo svojim tokom. Dobrodošli u mesto gde sve brige nestaju, gde zaista dišemo punim plućima i gde je između čoveka i prirode granica najtanja. Kuća je izgrađena 60-ih godina dvadesetog veka, jedna je od prvih izgrađenih u ovom delu Divčibara, 2020. je kompletno renovirana zadržavajući svu svoju toplinu, a istovremeno ispunjavajući i zahteve najzahtevnijih gostiju. Planinska kuća nalazi se na 1000 metara nadmorske visine, a na samo 550 metara od centra. Naselje Borova strana ispod Crnog Vrha slobodno smemo nazvati divčibarsko Dedinje. Nalazite se na oko 1000 metara nadmorske visine, na samo 250 metara od ski staze “Centar”, 200 metara od Hotela „Pepa“ i na 550 metara od centra. A opet ste izolovani u šumi, nema galame, nema buke od vozila, nema ničega što vam može pokvariti odmor. Kompleks Čudesni bor sastoji se od dve zasebne kuće:
Nirvana kapaciteta za 10 osoba;
Planinska kuća kapaciteta za 6 osoba.

Čudesni Bor
Čudesni Bor

Planinska kuća

Kuća je kapaciteta 4 + 2, odnosno poseduje 2 spavaće sobe na spratu, jedna sa francuskim ležajem (160×200) i jedna sa 2 kreveta samca, a u prizemlju se nalazi velika ugaona garnitura za još 2 osobe (160×200). Radi Vašeg što prijatnijeg boravka obezbedili su neograničen internet i kablovsku televiziju, za toplinu zadužena je peć velikog kapaciteta, pun podrum drva, a pored toga i kvalitetni konvektorski radijatori. Spavaćete na posteljini od najkvalitetnijeg damasta, hranu pripremati isključivo na indukcionom Metalac posuđu, a po potrebi tu je i Nutribullet ekstraktor hrane.

Nirvana

Nirvana je luksuzno opremljena vikendica na Divčibarama, u okviru kompleksa Čudesni bor. Vikendice pored gradske vode imaju i automatski sopstveni sistem za vodu, tako da u slučaju da ste kao gost imali neprijatno iskustvo sa nestašicom vode na Divčibarama, kod nas to ne možete doživeti. Nirvana, kuća na planini okruzena šumom, ispod koje protiče planinski potočić. Ono što ističe boravak u Nirvani, jeste udaljenost 80 m od asfaltnog puta i nema buke od prolaznika, kao ni automobila koji prolaze pored Vas, potpuna privatnost i mirNaravno, imate prilaz automobilom do kuće i parking. Smeštajni kapacitet je 8+2, odnosno kuća sadrži 3 spavaće sobe na spratu, svaka soba sa krevetom za dvoje, a jedna ima i dodatni kauč, takođe za dve osobe. U prizemlju se nalazi dnevna soba sa velikim trosedom na rasklapanje. Takođe, na raspolaganju je i dečiji krevetac sa dušekom. Pored dnevne sobe, tu su i trpezarija sa prostranom kuhinjom i kupatilom, kao i ostava za zimsku opremu, skije i slično. Kuća je kapaciteta 100 m² + podrum.Svaka soba na spratu ima svoje grejanje, konvekorski radijatori, a prizemlje se greje na inverter klimu i dva konvektorska radijatora. Kupatilo takođe ima svoje grejanje. Takođe, kuhinja je potpuno opremljena, frizider sa zamrzivačem, šporet sa rernom i indukcionom pločom, mašina za prenje sudova.

Čudesni Bor
Čudesni Bor
Divčibare

Jedna od najlepših planina u Srbiji i destinaciju koja iz sezone u sezonu osvaja srca postilaca. Divčibare iz sezone u sezonu razvijaju svoju turističku ponudu, te poslednjih nekoliko godina postajuj jedan od najtraženijih prostora za odmor u Srbiji. Divčibare predstavljaju malu oazu prirode na samo 100 kilometara od glavnog grada. Blagotvorna klima, bujna priroda i izvrsna hrana učinili su da ova visoravan na planini Maljen postane jedno od najposećenijih turističkih destinacija Srbije. Divčibare su najpoznatije kao pravi mali raj za porodice sa decom. Stara legenda govori da je visoravan dobila naziv u spomen na tragičnu smrt jedne devojke. U vreme velikih letnjih pljuskova, mlada čobanica se, nesrećnim slučajem, utopila u nabujaloj reci Crnoj kamenici. Da bi sećanje na njenu sudbinu bilo očuvano, u narodu je visoravan zapamćena kao Devojačke bare ili Divčibare. Veruje se da je i sam knez Miloš lično insistirao da Divčibare otkupi od Turaka, oduševljen njegovom božanstvenom prirodom i blagotvornom klimom. Organizovani turizam počinje da se razvija davne 1926. godine, kada Divčibare postaju omiljeno mesto za odmor stanovnika glavnog grada.Tu titulu Divčibare su sačuvale i do današnjih dana. Destinacija se iz godine u godinu sve više razvija i značajno bogati svoju ponudu, što je čini turističkim centrom u koji se možete iznova vraćati.

Čudesni Bor
Korisne informacije

📍Divčibare
🏡 Čudesni Bor
☎️ 062 330 115

https://www.instagram.com/cudesni_bor_divcibare/

https://sites.google.com/view/cudesni-bor/kontakt

https://turizamsrbije.com/category/smestaj/

https://www.instagram.com/turizam_srbije/

Ako ti se dopada tekst, podeli ga na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn