Apartman Queen – Lokacija

Apartman Queen nalazi se u Vrnjačkoj Banji. Ako želite da uživate u čarima Vrnjačke Banje i da saznate što je zovu „Kraljicom banja“ onda je apartman Queen pravo mesto za Vas. Apartman se nalazi u prelepom i mirnom delu Vrnjačke banje u blizini Aqua parka Vrnjačkih termi. Sama blizina centra grada nudi vam mogućnost da istražite čari Vrnjačke banje. Kada stignete u Vrnjačku Banju, ostavite probleme iza sebe. Sedite u neki od vrnjačkih fijakera i u hladu snažnih stabala lipe, provozajte se od „Mosta ljubavi“, kroz Vrnjački park. Prošetajte stazama vrnjačkog šetališta, koje pamte korake velikana poput Desanke Maksimović i Ive Andrića, ali i turista iz celog sveta. Bilo da je razlog vaše posete zdravstveni turizam, relaksacija, sport ili čak i posao uživaćete u duhu ove lekovite banje i sa sobom poneti mnoštvo uspomena. Apartman ima svoj privatni parking gde možete ostaviti auto i krenuti u avanturu. Prošetajte Promenadom-predivnom banjskom šetalištu koje se na jednoj strani celom dužinom proteže uz Vrnjačku reku, dok su sa druge strane smešteni kafići, restorani, prodavnice i još mnogo toga što će vam privući pažnju. Nakon kafe posetite zamak Belimarković. Osetite duh Japana u Japanskom vrtu. Slikajte se pored Gočka-vrabac koji je simbol Vrnjačke Banje. Rešite zagonetku Lavirinta sa ukupno 1 km parkovske staze i 440 četinara od kojih se formira zeleni zid. I na kraju stavite katanac sa voljenom osobom na „Mostu Ljubavi“. Atrakcija je puno a apartman Queen vam nudi savršen odmor i mir dok vaša avantura u Vrnjačkoj Banji traje.

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja je prostor koji nudi mnoštvo atrakcija i pogodnosti, zbog čega već dugi niz godina nosi titulu omiljene destinacije kako domaćih, tako i stranih turista. Vrnjačka Banja je privredni, politički i kulturni centar opštine sa ukupno 14 naselja na prostoru od oko 240km2. Na području opštine živi oko 30.000 stanovnika, a sama Vrnjaćka Banja ima oko 16.000 stanovnika. Vrnjačka Banja se nalazi u centralnom delu Republike Srbije. Banjsko naselje je delom na blagim obroncima planine Goč prema Zapadnoj Moravi i delom u pitomim dolinama Vrnjačke i Lipovačke reke. Sa juga, istoka i zapada Banja je zaklonjena planinom Goč i njenim ograncima, dok je sa severa zašticena vencem Gledićkih planina. Uže planinsko područije Vrnjačke Banje, sa planinom Goč, deo je ogromnog šumsko-planinskog kompleksa Kopaonika, koje predstavlja zaleđe Vrnjačke Banje i prostire se prema jugu. Pored Goča (1.147m) i Kopaonika (2.017m), tu su još i Željin (1.785m), Jastrebac (1.492m) i Stolovi (1.375m). Čitavo šire planinsko turističko područje Banje izbrazdano je zelenim kotlinama kroz koje protiče niz brzih planinskih potoka i rečica na svom putu prema Zapadnoj Moravi.

Vrnjačka Banja je najpoznatije banjsko lečilište u Srbiji. Vrnjačka Banja ima veoma dugu lečilišnu tradiciju. Na Vrnjačkom toplom mineralnom izvoru u vremenu od II do IV veka Rimljani su izgradili svoje lecilište i oporavilište AQUAE ORCINAE. O tome nam svedoče arheološki nalazi u užem jezgru rimske banje, odnosno bazen za kupanje, rimski izvor tople mineralne vode (Fons Romanus) i mnoštvo kovanog novca koji je iz kultnih motiva ostavljen u lekoviti izvor. Ovde su na lečenje i oporavak mahom dolazili legionari V legije Flaviana i VII legije Klaudiana, kao i romanizovana plemenska aristokratija starosedelaca. Šira oblast Vrnjačke Banje predstavlja najbogatije i najzanimljivije turističko područije Srbije. To je područije gde se na svakom koraku srednji vek susreće sa modernim tokovima. Veliki broj izuzetno atraktivnih lokacija u okolini Vrnjačke Banje, pruža Vam mogućnost da uživate u lepoti brojnih manastira, starih crkava i tvrđava, kulturno-istorijskih spomenika, planinskih izletišta, čudesnih reka, opojnih vinograda.

Korisne informacije

📍Vrnjačka Banja, Lipovačka 12b
🏡 Queen apartman
📩 apartmanqueen@gmail.com
☎️ 064-514-53-11

Korisni linkovi

https://www.instagram.com/apartman_queen_v.banja

http://vrnjackabanja.co.rs

https://turizamsrbije.com

https://www.instagram.com/turizam_srbije

 
Dodatne usluge

  • Parking za 4 osobe
  • Besplatan WiFi
  • Flat-screen TV sa satelitskim kanalima
  • Dozvoljeni kućni ljubimci
  • Dvorište apartmana

 

Ako ti se dopada tekst, podeli ga na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn